پوست شفاف و صاف اطراف چشم یکی از اصلیترین و مهمترین فاکتوهای زیبایی چهره است. افزایش سن، نور خورشيد ، عدم مراقبت از پوست، آلودگی محیطی، خوابیدن با آرایش، استفاده از كرمهاى نامناسب و … از مهمترین عوامل مؤثر در ایجاد چین و چروک و پیری پوست اطراف چشم هستند. گودی زیر چشم یکی از اصلیترین مشکلاتی است که میتواند سن فرد را بالاتر نشان داده و موجب کاهش زیبایی و شادابی چهره شود؛ همچنين گودی زیر چشم از ابتداییترین نشانههای پیری پوست است. به همین منظور در ادامه قصد داریم ابتدا شما را با دلایل ایجاد چین و چروک، تيرگى و گودی زیر چشم و سپس مؤثرترین روش درمان آن یعنی تزریق فیلر زیر چشم بیشتر آشنا کنیم.
در اغلب مواقع گودی زیر چشم به دلیل روند پیری پوست ایجاد می شود. زمانی که تولید کلاژن و الاستین پوست کاهش پیدا می کند، روی پوست چین و چروک ظاهر میشود. کلاژن و الاستین از جمله پروتئینهای بسیار مهم هستند که تأثیر بسیار زیادی در جوانی و شادابی پوست دارند و کاهش آنها در بدن میتواند موجب پیری پوست شود. این چین و چروکها معمولاً زمانی که فرد میخندد یا عضلات صورت او منقبض میشود، بیشتر خود را نشان میدهند.
از آنجایی که گودی زیر چشم معمولاً نشان دهنده افزایش سن فرد است، بسیاری از آقایان و بانوان به دنبال روشهایی برای برطرف کردن آن هستند. گودی زیر چشم معمولاً در سنین ٢٠-٣٠ سالگی ایجاد شده و پس از ٣٠ سالگی چین و چروکهای ایجاد شده عمیقتر میشوند. به همین دلیل بهترین زمان برای درمان گودی زیر چشم با تزریق فیلر، سن ٢٠-٣٠ سالگی است.
دلایل ایجاد گودی زیر چشم
زمانی که پوست خاصیت کشسانی خود را از دست میدهد، چین و چروکهایی روی پوست ایجاد میشود که بیشترین میزان آن در ناحیه اطراف چشم قابل مشاهده است.
از مهمترین و شایع ترین دلایل ایجاد گودی زیر چشم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
١. پلک زدنهای مداوم و حرکت دادن بیش از اندازه پوست اطراف چشم از اصلیترین دلایل شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک اطراف چشم در سنین جوانی است.
٢. قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید نیز موجب میشود فرد به صورت ناخودآگاه چشمهای خود را جمع نماید. این فرایند در طولانی مدت موجب بروز چین و چروک اطراف چشم خواهد شد. به همین دلیل در صورتی که مدت زمان زیادی را بیرون از خانه و در معرض نور خورشید قرار دارید، بهتر است استفاده از ضد آفتاب، كلاه لبه دار و عينك آفتابى را فراموش نکنید.
٣. استعمال دخانیات و مصرف الکل نیز موجب کاهش گردش خون در اطراف چشم شده و در نهایت كلاژن و الاستين این ناحیه را کاهش میدهد. این موضوع منجر به بروز خطوط پنجه کلاغی در اطراف چشم و گودی زیر چشم میشود.
٤. استرس و اضطراب شدید نیز از دیگر دلایل بروز چین و چروکهای پوستی در اطراف چشم است.
٥. افزایش سن، مشکلات ژنتیکی، مشکلات خواب و كم خوابى، آلرژی و … از دلايل ديگر گودى زير چشم هستند.
دلايل سياهى زير چشم و روشهاى درمان
سیاهی زیر چشمها که به دلیل بالا رفتن سن، استفاده مداوم از عینک یا مواردی مانند مشکلات کبدی ایجاد میشوند، چهره را خسته، غمگین و پير نشان میدهند. متأسفانه هرچه سن بالاتر میرود، میزان سیاهی و کبودی زیر چشمها نیز بیشتر میشود، چرا که بافتهای سلولی نیز به مرور زمان پیر میشوند و روند رشد و ترميم سلولهای پیر، همانند دوران جوانی نخواهد بود.
اهمیت دادن به خواب کافی، حذف نمک از رژیم غذایی، رژيم غذايى مناسب و مراقبتهای پوستی از جمله اقداماتی هستند که به رفع سیاهی زیر چشم کمک میکنند؛ اما این قبیل اقدامات اثرات موقت دارند و اگر میخواهید برای همیشه از سیاهی زیر چشم خود خلاص شوید و به دنبال روشی ایمن با ماندگاری بالا هستید، تزریق فیلر بهترین گزینه خواهد بود.
پیشگیری از گودی زیر چشم
تزریق فیلر زیر چشم موضوعی است که شاید شما تمایلی به انجام آن نداشته باشید، به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از بروز گودی زیر چشم از ابتدا به فکر باشید. به طور کلی می توان گفت که بروز گودی زیر چشم اجتناب ناپذیر است، حتی بسيارى از افراد به صورت ژنتیکی این مشکل را دارند، ولی با رعایت برخی نکات ممکن است شما بتوانید از بروز زودرس گودی زیر چشم جلوگیری کنید. این اقدامات عبارتند از:
● خواب كافى
● استفاده از کرم دور چشم مناسب
● استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب
● پاکسازی پوست (فیشیال)
● مرطوب نگه داشتن پوست صورت
● تأمین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن (رژيم غذايى مناسب)
● عدم حرکت بیش از اندازه عضلات صورت بخصوص چشم و ابروها
تزریق فیلر زیر چشم
رفع سیاهی، تیرگی و گودی زیر چشم با تزریق فیلر
هدف از تزریق فیلر زیر چشم، روشن شدن و پر شدن ناحیه اشکى (tear through ) یا همان زیر چشم است که کمک می کند چین و چروک و سیاهی زیر چشم به حداقل برسد. فیلر زیر چشم را می توان در نواحی اطراف چشم تزريق كرد، موارد قابل بهبود پس از تزريق فيلر زير چشم عبارتند از:
خطوط پنجه کلاغی: تزریق فیلر زير چشم میتواند به رفع خطوطی که از گوشه خارجی چشمها بیرون زدهاند و هنگام لبخند زدن، عمیقتر به نظر میرسند، کمک کند.
ناحیه اشکی یا زیر چشم: سیاهی و گودى زیر چشم که از گوشه داخلی چشم شروع و به سمت گونه کشیده میشود، با تزریق فيلر زير چشم برطرف میشود.
چین و چروکهای زیر چشم: از آن جایی که پوست زیر چشم نازك و مستعد چین و چروک است، تزریق فیلر زیر چشم میتواند به رفع خطوط ایجاد شده در این ناحیه کمک کند.
جنس فیلر زیر چشم
هیالورونیک اسید که یکی از شایعترین و بى خطرترين فیلرهای زیر چشم است، به طور طبیعی در بدن همه افراد یافت شده و منجر به تحریک کلاژن سازی در پوست می شود؛ به همین خاطر، به رفع سیاهی، گودى و چروك زیر چشم کمک میکند و نتیجه بسیار طبیعی را به همراه دارد.
تزریق فیلر زیر چشم
مزایای تزریق فیلر زیر چشم
● رفع تيرگى و سياهى زير چشم
● جوانسازی پوست اطراف چشم
● رفع خطوط و چین و چروکهای زیر چشم
● رفع گودی زیر چشم
● نتایج فوری را به همراه دارد.
● احتمال بروز عوارض بسیار اندك است.
● با کمترین میزان تهاجم انجام میشود و دوره نقاهت ندارد.
تزریق فیلر زیر چشماقدامات قبل از تزریق فیلر زیر چشم
فیلر زیر چشم به آمادگی خاصی نیاز ندارد، اما رعایت یکسری نکات میتواند به افزایش ایمنی این روش کمک کند. از جمله توصیههای قبل از تزریق ژل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
١. چند روز قبل از تزریق، از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، ژلوفن، نوافن و در كل داروهای ضد التهابی (NSAIDs) خودداری كنيد، زيرا مصرف این قبیل داروها احتمال بروز عوارضی مانند کبودی بعد از تزریق را افزایش میدهند. توصیه میشود قبل از تزریق، لیستی از داروهای مصرفی را در اختیار پزشک متخصص قرار دهید تا در صورت لزوم، تغییراتی در داروها يا اقدامات مورد نياز انجام شود.
٢. از استعمال سیگار و مصرف مشروبات الکلی، ١-٢ هفته قبل از تزریق فیلر خودداری کنید.
٣. بهتر است قبل از تزریق، رژیم غذایی سالمی داشته باشید تا به تسریع روند بهبودی کمک شود.
٤. قبل از تزريق، صورت خود را از هرگونه كرم و مواد آرايشى پاك كنيد.
٥. در صورت داشتن سابقه هرگونه بيمارى از جمله تبخال، قبل از تزريق به پزشك متخصص اطلاع دهيد.
جهت تزریق فیلر زیر چشم، پس از شستن و خشك كردن صورت، معمولاً جهت بى حسى از کرمهای بی حس کننده در ناحیه استفاده میشود كه ١٥-٣٠ دقیقه طول کشیده تا کرم اثر کند. پس از شستن كرم بىحسى، نواحیاى که قرار است فیلر تزریق شود، علامت گذاری شده و استریل میشود. سپس فیلر با استفاده از سوزنهاى کوچک و ظریف و با دقت بالا، به ناحیه مورد نظر تزریق مىشود.
افرادی که پوست ضخیمتر و صافتری دارند، با تزريق فيلر زير چشم به نتایج بهتری میرسند و نکته بسیار مهمی که باید در نظر داشته باشید، این است که فیلرها، تغییری در رنگ زیر چشم ها ایجاد نمی کنند. تزریق فیلر زیر چشم حدود ٢٠-١٠ دقیقه طول کشیده و با برطرف شدن کبودی و ورم زیر چشم، نتیجه نهایی در طول چند روز مشخص خواهد شد.
مراقبتهای بعد از تزریق فیلر زیر چشم
تزریق فیلر زیر چشم، روشى سرپایی بوده و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود و شما همان روز قادر به انجام کارهای روزانه خود خواهید بود. ممکن است بعد از تزریق فيلر، علائمی مانند کبودی و ورم در ناحیه تزريق دیده شود که کاملاً طبیعی بوده و بعد از گذشت چند ساعت تا چند روز برطرف می شود. از جمله نکات و مراقبتهای بعد از تزریق فیلر زير چشم كه باید در نظر داشته باشید، عبارتند از:
١. از وارد آوردن فشار یا ماساژ ناحیه تزریق به مدت حداقل ٢ روز خودداری کنید. این قبیل اقدامات میتوانند باعث پخش شدن فيلر تزریقی و نامتقارن شدن نتيجه نهايى شوند.
٢. تا ٤٨ ساعت بعد از تزریق فیلر زیر چشم ، طاق باز بخوابید و تا جای ممکن، سر را بالا نگه دارید تا احتمال ورم و التهاب به حداقل برسد.
٣. به منظور تسکین ورم و کبودی میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که کمپرس يخ به هیچ عنوان نباید مستقیماً روی پوست گذاشته شود و حتماً از یک حوله یا پارچه روى پوست استفاده کنید.
٤. از انجام فعالیتهای شدید بدنی که با خم و راست شدن همراه هستند یا ورزش کردن به مدت حداقل ٤٨ ساعت خودداری کنید.
٥. حداقل تا ٢ هفته بعد از تزريق فيلر زير چشم، سراغ روش های پاکسازی و ماساژ صورت نروید.
٦. تا ٢٤ ساعت پس از تزريق فيلر زير چشم، از شستن چشمها خودداری کنید.
٧. استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی را به حداقل برسانید.
٨. توصیه میشود تا چند روز بعد از تزريق فيلر زير چشم، زیر نور مستقیم خورشید یا در محیط های بسیار گرم مانند سونا قرار نگیرید.
نتایج و مدت ماندگاری فیلر زیر چشم
فیلر زیر چشم به مرور جذب پوست شده و با از بین رفتن کبودی و ورم در ناحیه تزریق، نتیجه نهایی مشخص مىشود؛ اما نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که فیلر زیر چشم، نتایج دائمی را به همراه ندارد و برای ماندگارى نتایج ایده آل، بهتر است تزریق تکرار شود. ماندگارى نتایج به نوع فیلر تزریق شده، مقدار گودى، سیاهی و چین و چروکهاى زير چشم و متابوليسم بدن فرد بستگی دارد، اما در کل، فیلرهاى زير چشم كه اغلب هيالورونيك اسيد هستند، حداقل ٦ ماه ماندگاری دارند. این درمان بهتر است هر ٦-١٢ ماه یک بار تكرار شود. بهتر است پیش از از بین رفتن اثرات فيلر قبلى تزریق جدیدی انجام دهید تا نتیجه بهتری بگیرید.
عوارض تزریق فیلر زیر چشم
تزریق فیلر زیر چشم توسط پزشك متخصص پوست مجرب، با درصد ایمنی بالایی انجام می شود و احتمال بروز عوارض در آن بسیار پایین است. با این حال، از آن جایی که بدن افراد در واکنش به تزریق فیلر متفاوت است، ممکن است شاهد بروز برخی عوارض در افراد باشیم؛ از قبیل:
● ورم و کبودی که بعد از گذشت چند ساعت تا چند روز برطرف میشود.
● قرمز شدن ناحیه تزریق
● پف کردگی زیر چشم، در صورتی که تزریق در نزدیکی سطح پوست انجام شود.
● عفونت (نادر)
● تغيير رنگ سطح پوست (آبى؛ در صورت تزريق سطحى)
● كورى (نادر و در صورت تزريق توسط غير پزشك و در مراكز غير معتبر)
توجه داشته باشید، در صورتی که تزریق فیلر زیر چشم توسط پزشک متخصص پوست باتجربه انجام شود و شما بعد از تزريق، تمام نکات و مراقبتهای گفته شده توسط پزشک را رعایت کنید، احتمال بروز عوارض به حداقل خواهد رسید.
روتين پوستى بعد از تزريق فيلر
یکی از توصیههایی که در خصوص کمک به حفظ نتیجه زیبای به دست آمده از تزریق فیلر ارائه میشود، استفاده از محصولات مراقبت از پوست باکیفیت با گرید خاص تعیین شده از سوی پزشک متخصص پوست است.
همچنین میتوانید بلافاصله بعد از تزريق فيلر، مراقبتهای روتین پوست خود را از سر بگیرید. ولی باید از استعمال محصولاتی که حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs)، گلیکولیک اسیدها ، بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)، یا رتینوئید هستند، حداقل به مدت ٢٤ ساعت بعد از تزریق فیلر، خودداری کنید، چون این مواد اولیه فعال، میتوانند ناحیه تزریق را حساس کنند.
هزینه تزریق فیلر زیر چشم چقدر است ؟
هزینه تزریق فيلر از فردی به فرد دیگر متفاوت است و با توجه به عوامل و پارامترهایی مانند: نوع فیلر، برند فيلر، مقدار حجم مورد نياز فیلر، دستمزد پزشک متخصص، تجربه و مهارت پزشك و هزینههای کلینیک تعیین میشود. انجام مشاوره قبل از تزریق فیلر زیر چشم کمک میکند تا اطلاعاتی در خصوص جزئیات انجام این روش از جمله هزینه نهایی کسب کنید.
آیا تزریق فیلر زیر چشم، گزینه مناسبی است ؟
فیلرهای هیالورونیک اسید که براى رفع گودى و تيرگى زیر چشم تزریق میشوند، مورد تأييد سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) هستند؛ به همین دليل تزریق فیلر زیر چشم روش کاملاً ایمن است، به خصوص اگر توسط پزشک متخصص و باتجربه انجام شود. فيلر زير چشم به هیچ عنوان نباید در مراكز غير پزشكى و توسط غير پزشك متخصص تزريق شود، چرا كه در صورت تزريق اشتباه به گونه ای كه فيلر به رگهای خونی تزریق شود، میتواند عوارض بسیار خطرناکی مانند کور شدن را به همراه داشته باشد. به همین خاطر، گفته میشود جهت حفظ ایمنی بیشتر، جهت تزريق فيلر زير چشم فقط به متخصصين پوست مجرب مراجعه كنيد و اگر به مواد فیلر حساسیت داريد حتماً قبل از تزريق به پزشك متخصص اطلاع دهيد.
در چه افرادی تزریق فیلر زیر چشم ممنوع است؟
● افراد زیر ١٨ سال
● خانمهای باردار و شیرده
● افراد مبتلا به دیابت
● افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی
● افرادی که نسبت به مواد تشکیل دهنده فیلرها حساسیت دارند.
● افراد مبتلا به مشکلات خونریزی دهنده
آیا تزریق فیلر زیر چشم محدودیت سنی دارد؟
در واقع تزریق فیلر زیر چشم، محدودیت سنی ندارد و افراد بالای ١٨ سال میتوانند از مزایای این روش بهرهمند شوند. در كل توصیه میشود افرادی که سن شان بالا رفته، پوستشان نازک شده و یا میزان پف زیر چشمشان زیاد است حتماً در خصوص اثربخشی تزریق فيلر زير چشم با پزشک متخصص پوست مشورت کنند.
آیا فیلر زیر چشم درد دارد؟
از آن جایی که آستانه تحمل درد افراد با هم متفاوت است و برخی افراد پوست نازکتر و حساستری دارند، قبل از تزريق فيلر زير چشم از کرمهای بیحسی استفاده مىشود تا شما راحتی و آسایش بیشتری را حين تزريق داشته باشيد.
سپس فیلر با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف و باریک تزريق می شود و معمولاً هیچ گونه دردی را حين تزريق احساس نمیکنید.
چگونه ورم و کبودی بعد از تزریق فیلر را از بین ببریم؟
ورم پوست پس از تزریق فيلر، امری شایع است و در صورت عدم وجود عارضه، باید به خودی خود ظرف ٣-٤ روز برطرف شود، اگرچه این امر ممکن است در برخی از افراد چند هفته طول بکشد.
ورم بعد از تزريق فيلر زير چشم چند روز طول میکشد؟
ورم و کبودی دو واکنش نامطلوب اما شایع بعد از تزریق فیلرها هستند. خوشبختانه ورم و کبودی بعد از تزریق فيلر معمولاً خود به خود برطرف میشود، با این وجود شما میتوانید به تسریع این روند کمک کنید و حتی میتوانید با انجام برخی اقدامات قبل و بعد از تزریق فيلر از بروز ورم و کبودی جلوگیری کنید.
راه حلهاى از بین بردن ورم بعد از تزریق فیلر:
١. سرما: برای از بین بردن ورم بعد از تزریق فيلر و همچنین برای کمک به بی حس کردن ناحيه و كاهش ناراحتی و درد، کمپرس سرد را در ناحیه تحت درمان قرار دهید.
٢. بالا نگه داشتن: ناحیه تحت درمان را بالا نگه دارید تا جاذبه به کاهش تورم آن کمک کند. در مورد صورت، به معنای بالا نگه داشتن سر است، انجام این کار یا با نشستن قابل انجام است یا در صورت دراز کشیدن، بالا نگه داشتن سر توسط بالش برای بالا نگه داشتن آن کمک میکند.
٣. آبرسانی: برای اطمینان از آبرسانی کافی و جبران حرکت مایعات به محل موردنظر، آب یا آب میوه بنوشید، زیرا برای بدنی که دچار کمبود آب است، مقابله مؤثر با ورم و کبودی مشکلتر است.
٤. چای گیاهی: یک چای گیاهی بنوشید که خاصیت ضد التهابی داشته باشد. چای تهیه شده از سرخارگل، شیرین بیان، زردچوبه و همچنین چای سبز به طور سنتی برای کاهش تورم استفاده میشوند.
٥. داروهای موضعی: برای کاهش تورم و کبودی میتوانید از یک داروی موضعی کمک بگیرید، با این وجود ابتدا با پزشك متخصص پوست خود مشورت کنید تا مشخص كند چه چیزی برای شما مناسبتر است.
٦. گرما: از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید خودداری کنید، زیرا گرما میتواند تورم را افزایش دهد. فعالیتهای همراه با گرما شامل فعالیت هایی مانند یوگای گرم، استفاده از سونا یا قرار دادن پوست در معرض نور مستقیم خورشید میشود.
٧. سیگار کشیدن: از کشیدن سیگار و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم خودداری کنید، زیرا دود سیگار میتواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و هرگونه التهاب را تشدید کند.
٨. داروها: در صورت امکان از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید؛ زیرا این داروها میتوانند در لخته شدن خون تداخل ایجاد کرده و تورم را افزایش دهند. با این حال، قبل از قطع مصرف هرگونه دارو، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و هرگز مصرف دارویی که از نظر پزشکی ضروری است را خودسرانه قطع نکنید.
٩. مکملها: قبل از تزریق فيلر از مصرف هرگونه مکمل غذایی که ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد، خودداری کنید. این گروه شامل ویتامینهای C و E، عصاره سن جان، جینسنگ، سیر و اسیدهای چرب امگا 3 است.
١٠. ترکیبات غذایی: از مصرف ترکیبات غذایی ای که باعث التهاب بدن میشوند اجتناب کنید. این مورد شامل قندها، آسپارتام، چربیهای اشباع، چربیهای ترانس، اسیدهای چرب امگا 6، کربوهیدراتهای تصفیه شده، MSG (گلوتامات مونو سدیم)، کازئین و گلوتن است.
١١. غذاهای فرآوری شده: از خوردن غذاهای فرآوری شده که حاوی مقادیر زیادی نمک هستند، خودداری کنید؛ زیرا این امر باعث میشود بدن آب را حبس کند و تورم را افزایش دهد. در عوض، از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید تا مواد مغذی مفيد موجود در آن در روند بهبودی کمکتان کند.
١٢. الکل: از نوشیدن الکل به مدت ١-٢ روز قبل از تزریق فيلر و ٢٤ ساعت بعد از تزريق فيلر خودداری کنید. الکل بر توانایی انعقاد خون (تشکیل لخته) تأثیر گذاشته و میتواند همچون داروی رقیق کننده خون عمل کند.
١٣. فعالیت: تا ٤٨ ساعت بعد از تزريق فيلر، از انجام فعالیتهای شدید مانند ورزش (حتی راه رفتن تند و حرکات کششی) خودداری کنید تا ضربان قلب شما پایین باشد و خطر افزایش ورم و کبودی را کاهش دهید.
١٤. دستکاری: از مالش و ماساژ دادن محل تزریق خودداری کنید، زیرا این امر میتواند احتمال ايجاد هر نوع ورم و کبودی را افزایش دهد و همچنین در انتشار صحیح فيلر تداخل ايجاد کند.
آیا ورم و کبودی بعد از تزریق فيلر نشانه عفونت است؟
هرگاه پوست بریده یا سوراخ شود، اگر میکروبهای مضر قادر به ورود به بدن باشند، میتوانند عفونت ایجاد کنند. همانطور که در بالا گفته شد، ورم یکی از علائم التهاب است، اما چه زمانی می تواند نشانه عفونت باشد؟
هنگام تزریق فیلر، همیشه احتمال بروز عفونت وجود دارد. برخی از علائمی که می تواند نشان دهنده عفونت باشد، شامل موارد زیر است:
١. تورمی که برطرف نمیشود.
٢. دردی که از بین نمی رود.
٣. قرمزی طول كشيده
٤. زخمی که خوب نمیشود و از آن چرک میآید.
٥. بروز تب
٦. گرمى ناحيه تزريق
٧. عدم بهبودی یا کندی روند بهبودی
مقدار کمی تورم، حساسیت به لمس و کبودی در محل تزریق شایع است و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست؛ اما اگر علائم عفونت پس از تزریق فيلر ایجاد شود، باید سریعاً به پزشک مراجعه كنيد.
آیا میتوان چندکار زیبایی را همزمان انجام داد؟
بسته به نوع روش مورد نياز فرد ( ليزرهاى جوانسازى، هايفو، تزريقات زيبايى ديگر، جراحى هاى زيبايى و …) ممكن تقدم و تأخر بين روشهاى زيبايى وجود داشته باشد يا حتى بتوان در يك جلسه درمانى چندين كار را انجام داد. بهتر است قبل از تصميم به انجام كار، از پزشك متخصص پوست مشورت بگيريد.
آیا میتوان بعد از تزریق فیلر، ورزش کرد؟
توصیه مىشود که بعد از تزریق فیلر به مدت چند روز( ٤٨ ساعت) از انجام فعالیتهایی که باعث بالا رفتن فشار خون میشود، خودداری کنید. رفتن به باشگاه و انجام فعالیتهای فیزیکی نیز از این امر مستثنی نیست. فعالیتهای سبک از قبیل ورزش روی تردمیل، در واقع برای کمک به بهبود کیفیت روند ریکاوری، مفید بوده و میتواند به فروکش کردن سریع تر کبودی و تورم کمک کند.
برای شنا کردن، حداقل باید ٢٤ ساعت دست نگه دارید تا مطمئن شوید که نقاط تزریق، به طور کامل بهبود یافته و خطر عفونت براى آنها وجود ندارد.
تزريق فيلر با سوزن يا كانولا؟
نکات تزریق فیلر زیر چشم با کانولا بسیار مهم و قابل توجه است. در سالهای گذشته برای تزریق فیلر از سوزنهای معمولی استفاده می شد. این روش گرچه در بسیاری از موارد نتیجه مطلوبی داشت اما گاهی عوارض مهمی بر جا می گذاشت.
این موضوع باعث شد تا محققان روش دیگری برای تزریق فیلر ابداع کنند. این نکته را باید اضافه کرد که روش استفاده از سوزن همچنان مورد استفاده قرار گرفته و در صورت مجرب بودن پزشک متخصص روش مناسبى است.
تفاوت تزریق فیلر زیر چشم با کانولا و سوزن چیست؟
کانولا شبیه به سوزن است؛ كانولا بدنهای توخالی دارد تا فيلر از آن عبور كند. تفاوت کانولا با سوزن این است که برخلاف نوک تیز سوزن، کانولاها نوکی گرد و صاف دارند. روش تزریق با کانولا نیز کمی متفاوت است.
مزایای تزریق فيلر با سوزن نسبت به کانولا چیست؟
همانطور که گفته شد در برخی از موارد كانولا بهترین روش تزریق فيلر نیست و بهتر است از سوزن برای تزریق استفاد کرد. اگر به میزان کمی فيلر برای ترمیم سریع در بخش کوچکی از صورت نیاز باشد، سوزن بهترین گزینه است. تزريق فيلر با کانولا برای زخمهای آکنه و یا خطوط بسیار ریز روی صورت مناسب نيست. همچنين براى تزريق فيلر لب، سوزن ارجح است.
چرا کبودی و ورم بعد از تزریق فيلر زير چشم اتفاق میافتد؟
ورم و کبودی یکی از راههای محافظت بدن از ناحیه آسیب دیده است. تورم پوست یکی از علائم التهاب است (سه مورد دیگر درد، گرمى و قرمزی است) و التهاب، پاسخ طبیعی بدن است که در اثر صدمات یا عفونتها ایجاد میشود.
کبودی و ورم پوست بعد از تزریق فیلر به دلیل افزایش میزان مایعات خروجی از عروق است که در منطقه تزريق رخ مىدهد و این مایعات حاوی گلبولهای سفید خون ( يا لکوسیت ها) هستند که به عنوان بخشی از سیستم ایمنی بدن با عفونت مقابله میکنند. همچنین تورم برای بیحرکت کردن ناحیه آسیب دیده ، محافظت در برابر استفاده از آن ناحیه و جلوگیری از آسیب بیشتر ایجاد میشود.