هدف از بلفاروپلاستى، ايجاد ظاهر جوان در واحد زيبايى شناختى پلك مى باشد. جراحى بلفاروپلاستى را مى توان روى پلك هاى بالا و پايين به طور همزمان يا همزمان با ليفت ابرو انجام داد. بلفاروپلاستى هم به عنوان جراحى زيبايى جهت زيباتر و كشيده تر كردن فرم چشمها و هم به عنوان جراحى درمانى جهت رفع برخى مشكلات عملكردى مانند كاهش ميدان ديد و خستگى چشم ها كاربرد دارد.
بلفاروپلاستى به برداشت پوست، عضله و چربی‌های اضافی پلک بالا و یا پایین که در اثر افزایش سن ایجاد شده‌اند يا به طور ارثى وجود دارند، گفته می شود و در نتیجه، موجب رفع چین و چروک‌ها و رفع افتادگی پلک می‌شود.
چشم‌ها مهم‌ترین عناصر زیبایی صورت هستند و بلفاروپلاستی یکی از بهترین راه‌های جوانسازی نواحی پیرامون چشم است.
این عمل نیازی به بستری شدن ندارد و همچنین می‌تواند با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام شود.
عوارض بعد از عمل معمولاً در عرض چند روز بهبود يافته و دوره کامل نقاهت چند هفته است.
به طور کلی جراحی پلک در صورتی که توسط پزشک ماهر ومجرب و در مراکز معتبر انجام شود، بی خطر و کم‌عارضه است.
حال در اين مقاله ميخواهيم در مورد جنبه هاى مختلف بلفاروپلاستى صحبت كنيم.

انواع بلفاروپلاستى

از دلايل اصلى جراحى بلفاروپلاستى، افتادگى پلك و وجود بافت اضافى پلك ها كه باعث سنگين شدن و افتادن پلك مى شود، است. در اين جراحى كه بافت اضافى پلك برداشته مى شود، پوست اطراف پلك سفت شده و باعث ايجاد ظاهرى جوان تر، شاداب تر و هوشيارتر مى شود. گاهى هم علت بلفاروپلاستى، رفع مشكلات عملكردى پلك مانند افتادگى شديد پلك و كاهش ميدان ديد و احساس خستگى مى باشد. در بلفاروپلاستى، پوست، عضله و چربى اضافه به نسبت هاى متفاوت در افراد مختلف برداشته مى شوند.

 

​​​​​​​بلفاروپلاستی زیبایی

در بلفاروپلاستی زیبایی از نظر پزشکی ضرورتی برای انجام اين عمل نیست ولی می‌تواند موجب زیبایی بيشتر چشم ها و جوانی صورت شود.
به صورت ژنتيكى و همچنين در اثر افزايش سن، پلک بالایی و گاهی پلک پایینی، پف کرده، متورم شده و دچار افتادگی می‌شوند. با افزایش سن به مرور زمان پوست پلک، شل، عضلاتش ضعیف و بالشتک‌های چربی مربوط به آن‌ دچار تورم و بيرون زدگى شده و بیشتر به چشم می‌آیند. از دید زیبایی شناختى، این موارد می‌توانند جذابیت و زیبایی چشم‌ها و صورت را کاهش دهند و باعث می شوند که فرد پیرتر و خسته به نظر برسد.

 

بلفاروپلاستی درمانی

منظور از بلفاروپلاستی درمانی آن دسته از جراحی‌های پلک هستند که به سبب وجود مشکلی در پلک‌ها یا ساختارهای آن انجام می‌شوند. این دسته از جراحی‌ها از دیدگاه پزشکی ضروری یا مهم هستند.
در بیشتر موارد بلفاروپلاستی درمانی زمانی انجام می‌شود که پوست اضافی پلک‌ها به حدی آن‌ها را سنگین کرده‌اند که دید فرد مختل شده باشد. گاهی هم افتادگى پلک بالا یا تورم پلك پایین، عینک زدن یا قرار دادن لنزهای طبی را دشوار می‌کند که در آن صورت هم می‌توان از بلفاروپلاستى برای رفع مشکل استفاده کرد. درمان التهابات پوستی ناشی از قرار گرفتن چین‌های پلک روی هم، از دیگر کاربردهاى جراحی پلك است. گاهی اوقات پوست اضافی پلک‌ها به حدی پلک را سنگین می‌کند که فرد مجبور می‌شود برای بالا نگه داشتن پلک از عضلات پیشانی استفاده کند. در این حالت خستگی و ناراحتی در عضلات پیشانی پیش می‌آید که با جراحی پلک قابل درمان است.

 

کاربردهای بلفاروپلاستى

از کاربردهای جراحی پلک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان افتادگی پوست یا شلی پوست پلک بالا که باعث ایجاد چین و چروک روی پلک می‌شود و می‌تواند انحنای (کانتور) پلک را با مشکل مواجه کند.
  • درمان افتادگی پلک ناشی از سنگینی پوست اضافه که باعث اختلال در بینایی فرد می‌شود.
  • برطرف کردن پف و تورم پلک‌ها
  • برطرف کردن پف و تورم زیر چشم
  • برداشت پوست اضافی و رفع چین و چروک‌های ظریف پلک پایینی

 

بهترین کاندیدای بلفاروپلاستى

به طور کلی اگر پوست اطراف چشم‌هایتان متورم و افتاده به نظر می رسد، جراحی پلک انتخاب خوبی برای جوانسازی صورت شماست. پف کردن چشم‌ها می‌تواند ناشی از ادم( در نتيجه بيمارى قلبى و كليوى) یا آلرژی باشد، به همین دلیل قبل از اقدام برای جراحی باید مطمئن شویم که افتادگی یا تورم، ناشی از افزایش سن يا به طور ژنتيكى است.
اگر همه‌ شرایط برای انجام بلفاروپلاستی مساعد باشد، باید انتظارات صحیحی از این عمل جراحی داشته باشید؛ مانند تمام روش‌های زیبایی و جوانسازی، بلفاروپلاستى می‌تواند بهبودى چشمگیری در زیبایی صورت و چشم‌های شما ایجاد کند ولی به معنی دستیابی به اکسیر جوانی نیست. بعد از تمام درمان‌های جوانسازی، پوست شما فرآیند پیری خود را ادامه می‌دهد و ممکن است در آینده‌ نسبتاً دور، نیاز باشد که دوباره همین درمان را دریافت کنید یا برای ترمیم نتایج از روش‌های جوانسازی دیگر استفاده کنید.
به طور کلی اگر شرایط عمومی سلامت شما خوب باشد و مراقبت‌های بعد از عمل را انجام دهید، نتایج جراحی پلک عالی و تا بیش از ۱۵ سال ماندگار خواهد بود.

همچنین در نظر داشته باشید که تعدادی از بیماری‌های حاد و مزمن شانس شما را به عنوان یک کاندید خوب برای جراحی بلفاروپلاستى کاهش می‌دهند. خطرات جراحی برای افرادی که از اختلالات انعقادی، مشکلات سیستم ایمنی، بیماری‌های ویروسی (مانند هپاتیت و ایدز)، دیابت و فشار خون کنترل نشده رنج می‌برند، بسیار زیاد است؛ به همین خاطر معمولاً جراحی‌های زیبایی برای این افراد توصیه نمی‌شود؛ البته اين افراد اگر بتوانند بیماری هاى خود را کنترل و درمان کنند هیچ مشکلی برای انجام جراحى پلك ندارند.
افرادی سیگاری یا کسانی که به طور منظم دخانیات مصرف می‌کنند، کاندیدای مناسبی برای این جراحی نیستند، زيرا مصرف دخانیات در روند بهبودی اختلال ایجاد می‌کند؛ به همین خاطر معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که حداقل برای چند هفته پیش و پس از جراحی، از مصرف دخانیات پرهیز کنید.

 

مراحل جراحی پلک

بلفاروپلاستی می‌تواند روى پلک بالا، پلک پایین یا هردوی آن‌ها انجام شود.
در طی جراحی، برش‌هایی همسو با خطوط طبیعی پلک در زیر شکاف پلک فوقانی و کمی پایین‌تر از مژه‌های پلک پایینی ایجاد می‌شود. نحوه‌ی ایجاد برش‌ها به شکلی است که بعد از بهبودی کامل، به هیچ عنوان قابل مشاهده نخواهد بود. پیش از ایجاد برش‌، زمانی که روی تخت جراحی دراز کشیده‌اید (همين طور در حالت نشسته)، جراح به دقت محل‌هایی که باید پوست اضافی یا بالشتک‌های چربی‌شان برداشته شود را مشخص می‌کند.
برش به کمک ابزار جراحی دقیق انجام می‌شود و سپس محل زخم با استفاده از بخیه‌های بسیار ظریف به نحوی بسته می‌شود که به ظاهر مد نظر خود برسید. این که چه مقدار از پوست اضافی، چربی‌ها یا عضلات پیرامون چشم باید حذف شوند، به نظر پزشک در حین جراحی و معاینات قبل از عمل بستگی دارد. مواردی نظیر ساختار عضلانی صورت، ساختار استخوانی و تقارن ابروهای شما از جمله عوامل تعیین کننده هستند.
در صورت نیاز جراح از لیزر کربن دی اکسید (CO2) برای بهبود نتایج و جوانسازی لایه‌های سطحی پوست استفاده می‌کند تا چین و چروک‌های ظریف باقی مانده هم از بین بروند

 

مراقبت‌های قبل از بلفاروپلاستی

  • به مدت دو هفته قبل از عمل جراحی پلک از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون همانند آسپرین و بروفن پرهیز کنید.
  • به مدت دو هفته پیش از عمل از استعمال هرگونه دخانیات و سیگار و هم چنین مصرف مشروبات الکلی باید پرهیز کنید.
  • در صورت مصرف هرگونه داروی خاص یا حساسیت داشتن به داروهای خاص لازم است پزشک خود را در جریان بگذارید.
  • لازم است شب قبل از عمل، حمام کرده و در روز عمل هیچ گونه آرایشی روی چشم‌ها و صورت خود نداشته باشید.
  • شب قبل از عمل، غذای سبکی بخورید. همچنین لازم است ٦ تا ٨ ساعت قبل از شروع عمل ناشتا باشید.
  • پیش از عمل پزشک برایتان آزمایش هایی را تجویز می‌کند. از این رو لازم است آن‌ها را انجام داده و نتیجه آن‌ها را روز عمل به همراه داشته باشید.
  • داروهایی که پزشک قبل از عمل آن‌ها را تجویز کرده است به طور مرتب و کامل مصرف کنید.