ميكرونيدلينگ

در زمان‌های قدیم مصریان باستان پوست خود را با استفاده از سنگ‌های زبر و دندانه‌دار به‌آرامی ماساژ می‌دادند تا لایه‌های مرده پوست از بین برود. به‌این‌ترتیب راه برای تنفس و خون‌رسانی به لایه‌های زیرین پوست باز می‌شد و آسیب‌های پوستی کم‌کم از بین می‌رفت. میکرونیدلینگ یکی از روش‌های جدید برای درمان آسیب‌های پوستی به‌خصوص جای زخم، جوش و آکنه بوده که از همین روش الهام گرفته است. البته مشخص است که این روش کم تهاجمی به اندازه روشی که مصریان برای زیبایی پوست خود به کار می‌بردند، خشن و دردناک نیست و با درد بسیار کمی همراه است.
​​​​​​​
دستگاه میکرونیدلینگ دارای سوزن‌های بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخ‌هایی ایجاد می‌کند. این سوراخ‌ها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم می‌کند. این داروها که دوز و نوع آن‌ها با توجه به شرایط فرد و نوع آسیب پوستی او تعیین شده‌اند، از طریق روزنه‌های ایجاد شده وارد لایه‌های پوست می‌شوند و با تحریک سلول‌های پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز می‌کنند. ویتامین C و هیالورونیک اسید موجود در اين داروها به تحریک سلول‌های پوستی کمک كرده و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع مى‌كنند.

کاربردهای میکرونیدلینگ​​​​​​​

اصلی‌ترین کاربرد میکرونیدلینگ كاهش چین و چروک‌ها و افزايش شفافيت پوست است. با توجه به اینکه این روش باعث افزایش تولید کلاژن و تحریک بافت‌های پوست می‌شود، باعث ترمیم بافت‌های پوست و برطرف شدن چین و چروک‌ها و افتادگی‌های ایجاد شده در اثر افزایش سن خواهد شد.

​​​​​​​ از این روش می‌توان برای از بین بردن فرورفتگی‌های ناشی از بخیه، زخم و آکنه نیز استفاده کرد. کلاژن‌هایی که در اثر تحریک سلول‌ها توسط میکرونیدلینگ ساخته می‌شوند، لایه‌های آسیب‌دیده پوست را ترمیم می‌کنند. همچنین بعد از ترمیم جای روزنه‌های ایجاد شده در این روش، جای زخم‌ها و جوش‌های قدیمی نیز تا حدی ترمیم می‌شود.

میکرونیدلینگ را می‌توان برای از بین بردن ترک‌های پوستی ناشی از افزایش یا کاهش وزن و بارداری نيز استفاده کرد. ترک‌هایی که معمولاً در اثر وارد آمدن فشار به پوست یا از بین رفتن خاصیت کشسانی آن ایجاد شده‌اند. با استفاده از میکرونیدلینگ می‌توان جای سوختگی را نیز برطرف کرد. همچنین با این روش منافذ پوستی كوچك‌تر می‌شوند که این موضوع باعث بهتر شدن تنفس پوست و جلوگیری از تجمع چربی و آلودگی در منافذ پوست و ایجاد آکنه خواهد شد. اخيراً از ميكرونيدلينگ براى افزايش تراكم موها و تحريك رشد موها نيز استفاده مى‌شود.

عوارض میکرونیدلینگ​​​​​​​

قرمزی، التهاب، زخم‌های ریز، سوزش و کبودی از اولین عوارض میکرونیدلینگ هستند که ممکن است باعث نگرانی افراد شود. این عوارض به دلیل نفوذ سوزن‌ها به عمق پوست ایجاد مى‌شود و کاملاً طبیعی است. عوارض ایجاد شده پس از ميكرونيدلينگ ظرف ٧-١٠ روز بعد برطرف می‌شوند.

درصورتی‌که این عوارض بیشتر از ١٤ روز طول بکشد، حتماً موضوع را به پزشک متخصص خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که در صورت عدم رعایت توصیه‌های پزشک متخصص و دست‌کاری زخم‌های ریز ایجاد شده، این عوارض طولانی‌تر خواهند شد و ممکن است آثار آن‌ نیز تا مدت‌ها باقی بماند.
​​​​​​​
در مواردی مشاهده شده است که پس از انجام میکرونیدلینگ رنگ پوست تغییر کرده و تیره شده است. این موضوع معمولاً ناشی از زیاد بودن فشار وارد شده سوزن‌ها و عدم رعايت توصيه‌هاى پزشك متخصص است. البته جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و بعد از مدتی پوست حالتی پوسته‌پوسته پیدا می‌کند و نهایتاً رنگ طبیعی خود را مجدداً به دست می‌آورد. در بعضی موارد نیز ناحیه درمان متورم شده یا دچار حساسیت می‌شود. این عوارض نیز طبیعی بوده و جاى نگرانى ندارد.